IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британска авиолиния отмени всички полети заради финансови затруднения

Авиокомпанията за бизнес пътувания Silverjet не успя да получи спешно финансиране от 5 млн. долара

16:02 | 30.05.08 г.
Британска авиолиния отмени всички полети заради финансови затруднения

Британската авиолиния за бизнес пътувания Silverjet отмени всички полети, след като не успя да получи ключов за компанията заем, съобщава BBC.

Акциите на превозвача са били спрени от търговия по-рано този месец заради провалило се спешно финансиране от 5 млн. долара.

Не е договорено с други авиокомпании да признаят неизползваните билети, издадени от Silverjet, съобщават от компанията и съветват пасажерите, които чакат обратни полети, да ги планират сами.

Това е поредният превозвач, които изпада в затруднения заради скока в цените на горивото. Конкурентни бизнес авиолинии като Eos и Maxjet излязоха от бизнеса тази година, докато други превозвачи продължават да изпитват затруднения.

Миналата седмица от компанията съобщиха, че тя ще продължи да извършва полети между Лондон, Дубай и Ню Йорк, както е по разписание, но предупредиха, че спешно се нуждаят от допълнително финансиране. Тогава от компанията заявиха, че са в процес на преговори с инвеститори, проявяващи интерес към Silverjet и че тези преговори продължават.

Компанията е основана през януари 2007 г. и оперира три самолета Боинг 767.

Авиолиниите от всички категории се опитват да се справят с растящите разходи, като много от тях увеличават таксите за гориво, които се плащат от пътниците и започват да таксуват за услуги като чекиране на багаж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 30.05.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още