IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Котка началник гара увеличи с 10 на сто пътниците на японска жп компания

На Тама, която позира за снимки с пътниците с черна фуражка на главата, се приписва увеличението на приходите на Wakayama Electric Railway с 10%

10:06 | 28.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Котка началник гара увеличи с 10 на сто пътниците на японска жп компания

Японска железопътна компания, която е била на загуба, отново е на път да излезе на „зелено“ благодарение на популярността на една котка, пише ВВС. 

На Тама, която позира за снимки с пътниците с черна фуражка на главата, се приписва увеличението на приходите на Wakayama Electric Railway с 10%.

Компанията трябвало да съкрати изцяло персонала на гара Киши в западната част на страната преди две години. Котката Тама, която е родена и отгледана на тази гара, обаче останала на „поста“ си и дори била повишена в началник гара. Офисът й е бившото гише за билети.

Според говорителя на железопътната компания Йошико Ямаки Тама притежава спокойствие и харизма, които я правят перфектен началник гара.

Деветгодишната котка, която получава заплата под формата на котешка храна, се превърна в национална знаменитост миналата година след официалното й назначаване за началник гара. Оттогава пътниците постепенно се увеличават, като наскоро е отчетен ръст в броя им от 10% до около 2,1 млн. годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още