IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Газпром нефт ще вземе кредит до 1 млрд. долара

Компанията възнамерява да използва привлечените средства за развитие на бизнеса си и за рефинансиране на съществуващи задължения

17:24 | 27.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Газпром нефт ще вземе кредит до 1 млрд. долара

Дъщерната компания на руския газов гигант Газпром - Газпром нефт, ще вземе кредит в размер на до 1 млрд. долара, като за целта е определила пет банки за водещи организатори на заема, се казва в съобщение на нефтената компания.

Банките организатори на синдикирания заем са Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, The Bank of Tokyo-Mitsubishi, Barclays Capital (инвестиционно подразделение на банка Barclays Bank), Sumitomo Mitsui Banking Corporation и WestLB. Предвижда се кредитът да бъде предоставен на два транша.

Газпром нефт възнамерява да използва привлечените средства за развитие на бизнеса си, а също и за рефинансиране на съществуващи задължения.

Кредитният договор между нефтената компания и петте банки е подписан на 23 май.

Нетната печалба на Газпром нефт за миналата година е над 4 млрд. долара. Рейтингът на компанията по оценката на S&P е BBВ- (стабилен), а през януари 2008 г. е повишен на Ва1 (позитивен) по оценката на Moodys. Газпром притежава 75,68% от акциите на Газпром нефт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още