IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Унгария видяха потенциал от ?244 млн. от акциз върху леките наркотици

Толкова биха били приходите за държавата при легализация на леката дрога, смята защитници на тази идея

10:49 | 20.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Унгария видяха потенциал от ?244 млн. от акциз върху леките наркотици

Транспарант, символизиращ чек за 60 млрд. форинта, издигнаха пред сградата на финансовото министерство на Унгария участници в демонстрация за легализация на леките наркотици в Будапеща, съобщи вестник Nepszabadsag.

Според защитниците на легализацията на леките наркотици толкова биха били получените приходи от акциз от леките наркотици.

Петер Юхас, председател на сдружение на пушачите на индийски коноп, пояснява, че по изчисления на организацията при сравнение с акциза върху тютюневите изделия и алкохола става ясно, че ако потребителите на леки наркотици ги купуват легално, това ще донесе на държавата близо 60 млрд. форинта (244 млн. евро), които може да се използват в здравеопазването.

По думите на Юхас около половин милион души в страната употребяват леки наркотици, като според някои проучвания 12 на сто от по-възрастните са пробвали някакъв наркотик, а сред младите - всеки втори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още