IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът пак тръгна нагоре при прогнози за засилено търсене от Китай

Котировките паднаха до най-ниското си ниво за последните десет дни в САЩ, но по време на азиатската търговия отново тръгнаха нагоре

09:24 | 16.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът пак тръгна нагоре при прогнози за засилено търсене от Китай

Цената на суровия петрол отново започна да се повишава, тъй като се появиха спекулации, че Китай ще трябва да увеличи вноса на дизелово гориво за захранване на производството си, тъй като силното земетресение от началото на седмицата е довело до прекратяването на работата на електроцентрали, осигуряващи около 0,5 на сто от електричеството в страната, предава Bloomberg.

Притесненията за повишено търсене от азиатската икономика заличиха понижението в цената на суровината от сесията в Ню Йорк. В рамките на сесията фючърсите с доставка през юни паднаха до 120,75 долара за барел, което е най-ниската стойност от 7 май досега. В крайна сметка търговията приключи при 124,12 долара за барел, като на електронната платформа след края на сесията петролът започна да поскъпва и в азиатската сесия цената му е 124,75 долара за барел.

В Лондон вчера фючърсите за доставка на Брент през юни поевтиняха с 0,5 на сто (61 цента) до 121,25 долара за барел. На електронната платформа на борсата черното злато заличи изгубеното и в азиатската търговия достига цена от 123,25 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още