IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът продължава да поевтинява

Очакванията за ръст на запасите в САЩ оказаха натиск върху цената и котировките паднаха под 124 долара за барел

09:14 | 13.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът продължава да поевтинява

Цената на петрола продължи да се понижава, тъй като пазарите са в очакване на утрешните данни за петролните запаси на САЩ. Прогнозите са, че от енергийното министерство на страната ще съобщят за ръст в размер на 2,5 млн. барела до обща стойност 325,6 млн. барела. Паралелно с това се очаква увеличение и при запасите от бензин и дизел, тъй като високите цени през последните седмици вероятно са довели до спад в търсенето.

По време на първата борсова сесия в САЩ за седмицата контрактите с доставка през юни поевтиняха с 1,73 долара (1,4 на сто) до 124,23 долара за барел. В електронната търговия черното злато продължи да отстъпва и до момента губи още 0,86 цента (69 на сто) до 123,37 долара за барел.

В Лондон се наблюдава аналогична картина. Вчера контрактите за доставка на петрол от сорта Брент през юни изгубиха 2 на сто (2,49 долара) до 122,91 долара за барел. На електронната платформа на борсата юнските фючърси продължиха да поевтиняват и в азиатската сесия се търгуват с 80 цента по-ниско при 122,11 долара за барел.

Към момента на фючърсните пазари се наблюдава тенденция, сигнализираща за спад или поне забавяне на ръста в цената на черното злато през следващите месеци. Това се вижда от премията между цените на петролните контракти с доставка през юни и през юли на борсата в Ню Йорк. В настоящия момент юнските фючърси са само с 16 цента по-скъпи от юлските, при положение че преди седмица разликата е била 50 цента, а на 29 април тя е възлизала на 81 цента, предава Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още