IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Режисьор продава в интернет кадри от бъдещ филм, за да го финансира

Един кадър се продава за 10 канадски долара, вече са събрани над 170 хил. долара

11:48 | 09.05.08 г.
Режисьор продава в интернет кадри от бъдещ филм, за да го финансира

Канадският режисьор Кейси Уокър са обърна към интернет, за да финансира първия си филм. По-рано тази година Уокър е направил сайт, чиято цел е да събере 1 млн. канадски долара (988 457 щатски), като продава онлайн кадри от филма (който тепърва ще се снима) срещу 10 канадски долара за кадър.

В замяна инвеститорите ще бъдат включени в списъка с имената на екипа, право на реклама на сайта, както и част от печалбата от филма, ако има такава.

Засега Уокър е продал над 17 хил. кадъра, което прави около 170 хил. канадски долара. Най-голямата единична продажба е за 52 560 долара. Привлечени са инвеститори от САЩ, Европа и Канада. Режисьорът се надява да събере 1 млн. долара за четири месеца.

„Искам да направя пълнометражен филм откакто влязох в бизнеса преди 10 години, а в тази страна не е лесно да се финансира независим филм, особено когато е първи проект“, споделя Уокър, цитиран от Ройтерс.

Уокър е направил и няколко неуспешни опита да пласира сценария си в Холивуд, преди да се върне в Канада.

Идеята за сайта му хрумва през 2006, след като видял британския сайт, който продава пиксели на рекламодателите и донесе на създателя си над 1 млн. долара за пет месеца.

Хората, които купят най-много кадри от www.mymilliondollarmovie.com ще бъдат споменати по-нагоре в списъка с екипа, като са посочени като асистент-продуценти.

Уокър е наясно, че има вероятност филмът да не намери дистрибутор и е решен в такъв случай да го разпространява сам.

Той гарантира единствено, че филмът ще бъде направен, инвеститорите ще бъдат включени в списъка с екипа, и могат да се рекламират, като слагат линкове, снимки и видео на сайта на филма.

Ако проектът се окаже успешен, 50% от печалбата отива за инвеститорите на базата от броя кадри, който са закупили, а другата половина остава за продуцентската компания, актьорите и екипа.

Уокър описва филма като романтична комедия за две момчета, влюбени в едно момиче, което има връзка със седем други души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още