IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-дългият мост в света ще свързва Бахрейн и Катар

Пускането в действие на моста ще съкрати времето за пътуване с автомобил между Бахрейн и Катар до около половин час от сегашните 5 часа

11:09 | 07.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Най-дългият мост в света ще свързва Бахрейн и Катар

Най-дългият мост в света - 40 км, ще бъде построен между Бахрейн и Катар от френския консорциум Vinci Construction Grands Projets, който подписа договор за строежа на моста, съобщи Итар-Тасс, позовавайки се на информация от Vinci.

Само преди седмица в Китай беше открит най-дългият към момента мост в света, минаващ над залива между Шанхай и пристанищния град в бурен икономически подем Нинбо (провинция Чжъцзян).

Стойността на строителството на моста между Катар и Бахрейн се изчислява на 3 млрд. долара (близо 2 млрд. евро), като в тази сума са включени разработката на проекта за моста и строителството му.

Мостът ще бъде с 4 ленти за движение на автомобилите – по две във всяка посока.

Пускането в действие на този мост ще позволи времето за пътуване с автомобил между Бахрейн и Катар да бъде само около половин час, като се има предвид, че понастоящем то е не по-малко от 5 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още