IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с нов спад

Черното злато отстъпва от позициите си след стабилизирането на американския долар и края на осем дневната стачка в Нигерия

10:18 | 02.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с нов спад

Петролът продължи да поевтинява и по време на последната сесия в САЩ, увеличавайки понижението си от рекордните нива, регистрирани в края на миналата седмица, до 6,6 на сто. Ключова роля за това изигра съобщението, че петият по големина износител за САЩ – Нигерия ще поднови доставките на 890 хил. барела дневно, тъй като е сложен край на продължилата осем дни стачка.

За по-ниските цени на петрола допринася и стабилността на американския долар срещу основните валути, който е на път да изведе зелените пари до седмично повишение спрямо повечето от тях. Поскъпването на долара идва в резултат на очакванията за промяна в курса на монетарната политика, която води Федералният резерв на САЩ и прекъсване на серията от понижения на лихвения процент.
 
По време на борсовата сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през юни поевтиняха с 94 цента до 112,52 долара за барел. В електронната търговия отстъплението на черното злато продължи и в азиатската сесия барел петрол с доставка през юни се търгува по 112,03 долара, или с 49 цента по-евтино.
 
В Лондон вчера Брентът поевтиня с 86 цента (0,8 на сто) до 110,50 долара за барел, което е най-ниската цена на затваряне от 14 април насам. На електронната платформа на борсата контрактите с доставка през юни продължиха да отстъпват и към момента губят още 55 цента до 109,55 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още