IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Виенската борса ще продава информация от борсата в Сараево

Към края на март 526 компании са листнати на фондова борса Сараево, а пазарната им капитализация е около 6 милиарда евро

11:23 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Виенската борса ще продава информация от борсата в Сараево

Клиентите на Виенската фондова борса (ВФБ) ще имат възможност да получават информация от фондова борса Сараево (ФБС) чрез ВФБ, съобщиха от виенската борса.

Споразумението е съгласувано вчера от членовете на управляващите бордове на двете борси Златан Дедич и Хайнрих Шалер. Фондова борса Сараево е третата, заедно с фондовите борси в Будапеща и Букурещ, която влиза в споразумение за обмен на информация с ВФБ.

През последните години ВФБ разшири дейността си, свързана с продажба на финансова информация и данни за цените. В световен мащаб информацията на борсата се разпространява чрез 29 000 терминала в реално време, като 36% от абонираните за тази информация са във Великобритания, 24% в САЩ, 10% в Германия и 6% в Австрия.

Към края на март 526 компании са листнати на фондова борса Сараево, а пазарната им капитализация е около 6 милиарда евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още