IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ниското потребителско доверие постaви фондовия пазар в САЩ под напрежение

09:10 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ниското потребителско доверие постaви фондовия пазар в САЩ под напрежение

Акциите на Wall Street поевтиняха незначително, след като Conference Board изнесе данните за потребителското доверие в САЩ за април, което регистрира четвърти пореден месец на спад заради нарастващия инфлационен натиск и слабия пазар на труда. 

Инвеститорите останаха притеснени, че инфлацията може да се ускори, а потребителските разходи, които съставляват две трети от американската икономика - да бъдат редуцирани. Очаква се ФЕД да намали основния лихвен процент с 25 базисни пункта, след което да го задържи непроменен до края на годината, което може също да подкрепи инфлационното напрежение.

Фондовият пазар също така реагира негативно и на новините от пазара на домове, като цените на домовете през февруари регистрираха рекорден спад. Индексът Standard & Poor's/Case-Shiller спадна с 12,7% през февруари на годишна база.

На корпоративно ниво акциите на Merck & Co. поевтиняха значително с 9,4%, след като Агенцията за контрол на лекарствата в САЩ не одобри разработваното от компанията лекарство за борба с холестерола.

Countrywide Financial Corp., най-големият оператор на пазара на ипотеки в страната, обяви загуба от 893 млн. долара за първото тримесечие заради нарастване на неплатените ипотечни вноски.

MasterCard Inc. поскъпна с 9,8% до 266,56 долара за акция, след като компанията удвои печалбата си за първото тримесечие. Междувременно главният й конкурент Visa Inc. също поскъпна с повече от 2%, след като компанията отчете ръст от 28% в печалбата за първото тримесечие.

Технически анализ

Dow Jones

Dow се понижи незначително, като се търгуваше в тесен рейндж около нивото 12 840 пункта. Сега индексът е на позиция за повторен тест на ключовото ниво 12 920, при пробивът на което ще се отвари потенциал за значителен ръст на индекса над психологическото ниво 13 000. В посока надолу подкрепа на низходящото движение оказва нивото 12 750, следвано от 12 520 и 12 450.

 

Подкрепа

12 750

12 520

12 450

Съпротива

12 920

13 100

13 270


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още