IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола с най-голям спад от месец

Възходът на долара и възстановяването на тръбопровода на ВР в Северно море доведоха до понижение на котировките

09:14 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола с най-голям спад от месец

Петролът отбеляза най-голям дневен спад на цената си от 31 март насам, след като американският долар остана стабилен, въпреки разочароващите данни за потребителското доверие в САЩ от вчера. Подкрепа на зелените пари оказват и очакванията за ограничена редукция на лихвения процент в страната с 0,25 процентни пункта до 2,0 на сто днес, с което според мнозина анализатори ще бъде сложен край на агресивната политика на Федералния резерв.

Цената на черното злато се понижи и заради възстановяването на производството от Ineos Group Holdings във Великобритания, след като работниците прекратиха стачката и работата на петролопровода Forties на BP беше възстановена. С това доставките на петрол на Острова трябва да се стабилизират, което дава основания за успокоение на котировките на Брента.

Вчера в Ню Йорк петролните контракти с доставка през юни понижиха цената си с 3,12 долара (2,6 на сто) и сесията приключи при 115,63 долара за барел. В електронната търговия суровината отстъпва още 10 цента и по време на азиатската сесия се котира по 115,53 долара за барел.

В Лондон петролът от сорта Брент изгуби 3,31 долара (2,8 на сто) от цената си до 113,43 долара за барел при вчерашното затваряне. На електронната платформа на борсата контрактите с доставка през юни са почти без промяна, като в азиатската търговия губят един цент до 113,42 долара за барел.

Днес върху цената на черното злато може да окажат влияние данните за петролните запаси на САЩ. Прогнозите на анализаторите са, че те са нараснали с 950 хил. барела спрямо предходната седмица и са достигнали стойност от 316,1 млн. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 24.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още