IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три години затвор за Уесли Снайпс за укриване на данъци

Прокуратурата в САЩ използва случая на актьора за назидание за т.нар. "бунтари срещу данъците"

11:02 | 25.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Три години затвор за Уесли Снайпс за укриване на данъци

Максималната тригодишна присъда, която екшън звездата Уесли Снайпс получи днес по обвинение в укриване на данъци, е голяма победа за щатската прокуратура, пише списание Forbes.

Изданието припомня, че по-рано през седмицата е станало ясно, че представителите на властите все повече се притесняват от растящия брой на т.нар. “бунтари срещу данъците”. Прокуратурата оказа силен натиск за строга присъда в случая на Снайпс, опасявайки се, че по-лека присъда ще окуражи тази тенденция.

“Бунтарите срещу данъците” използват теории от сорта на това, че данъкът върху доходите е незаконен или пък че не се прилага лично за тях или пък че не покрива обичайните им източници на доходи. Най-често те попълват декларации, в които отбелязват нулеви доходи, или просто не ги попълват. Понякога пък искат връщане на данъци, които са платили по-рано, какъвто е случаят със Снайпс.

Уесли Снайпс е най-известната личност, обект на разследване за укриване на данъци, от години и прокуратурата го използва за назидание, пише Forbes. Според правителството той има доходи в размер най-малко на 13,8 млн. долара за разследваните години, върху които дължи 2,7 млн. долара.

На 1 февруари актьорът беше обявен за виновен по три обвинения, като за всяко от тях му е наложена присъда от една година затовр. Той трябва също така да изплати всичките си данъчни задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 25.04.08 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още