IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse със загуба от 2,06 млрд. долара за тримесечието

Отписаните активи възлизат на 5,26 млрд. долара, загубите значително надхвърлят очакванията на анализаторите

11:31 | 24.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse със загуба от 2,06 млрд. долара за тримесечието

Швейцарската банка Credit Suisse отчете загуба в размер на 2,1 млрд. франка (2,06 млрд. долара) за първото тримесечие на 2008 година, което е 2,5 пъти повече от предварителните прогнози на Reuters за загуба от 857 млн. франка. Главна роля за загубата имат отписванията на активи за 5,3 млрд. франка заради ипотечната криза, която започна от САЩ.

В официалното съобщение на банката се казва, че са взети мерки за значително ограничаване на експозициите към силно засегнатите от кризата области, като се планира този процес да продължи и занапред, предава CNBC. Според официалните данни рисковите ливъридж експозиции са редуцирани с 41 на сто, а инвестициите в ипотечни книжа са намалени с една четвърт.

За първото тримесечие в отдела за управление на активи банката са влезли нови нетни парични потоци в размер на 13,5 млрд. франка. Това дава индикации, че заможните клиенти на институцията все още имат доверие в Credit Suisse въпреки проблемите на финансовите пазари.

Днешните данни показват, че поредна голяма европейска банка е попаднала в капана на ипотечната криза. Това дава още едно основание да се смята, че в крайна сметка ще се изпълнят прогнозите, че банките от Стария континент ще понесат най-голямата тежест от проблемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 19.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още