IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Румъния отново прави опит да продаде производителя на хеликоптери IAR

Правителството се опитва да продаде дела си от 65% в компанията от 2006 г.

12:00 | 21.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Румъния отново прави опит да продаде производителя на хеликоптери IAR

Румънското правителство отново предложи за продажба производителя на хеликоптери IAR Ghimbav SA, след като преговорите с най-голямата компания в сектора - Eurocopter SA, се провалиха, съобщи Bloomberg.

Кандидатите за държавния дял от 65 на сто в IAR Ghimbav могат да подават окончателни оферти до 23 юни, става ясно от съобщение на румънската агенция за продажба на държавните активи AVAS.

При оценяване на офертите предложената цена ще бъде с тегло от 95 на сто, а плановете за развитие на компанията – с 5 на сто.

Правителството се опитва да продаде дела си в IAR от 2006 г. Преговорите с Eurocopter, подразделение на EADS, бяха прекратени през октомври, след като компанията не представи в определения срок окончателна, подобрена оферта. Eurocopter беше единственият кандидат за държавния дял в IAR, който беше предложен за продажба през декември 2006 г. През юни 2007 от Eurocopter направиха оферта, която обаче не отговаряше на изискванията на румънското правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още