IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Merrill Lynch съкращава персонал след загуба от $2 млрд. за тримесечието

Отписванията на активи за 6 млрд. долара са основна причина за загубите, четири хиляди души ще останат без работа

15:29 | 17.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Merrill Lynch съкращава персонал след загуба от $2 млрд. за тримесечието

Най-голямата компания в сектора на брокерските услуги – американската инвестиционна банка Merill Lynch обяви, че ще предприеме съкращаване на 4 хиляди свои служители заради причинените от ипотечната криза отписвания на активи за нови 6 млрд. долара.

Това е довело до загуба на банката в размер на 2,14 млрд. долара (2,19 долара за акция след изплащане на дивидентите по привилегированите акции), което представлява доста лош резултат спрямо отчетената година по-рано печалба от 2,11 млрд. долара, или 2,26 долара на акция.

Операциите с инструменти с фиксиран доход са донесли негативен финансов резултат за банката, а таксите от инвстиционно банкиране са намалели с 40 на сто. Поради тези обстоятелства приходите на Merill са паднали с 69 на сто от 9,6 до 2,93 млрд. долара. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за загуба в размер на 1,99 долара на акция и спад на приходите до 3,7 млрд. долара, съобщава Тhomson Financial.

След днешните данни става ясно, че на Мerill Lynch се падат около 24 млрд. от общо 200-те милиарда отписани активи от ипотечната криза до момента, предава АР. Това води до спад на цената на акциите на инвестиционната банка с 0,87 на сто до 44,50 долара за един брой преди началото на днешната сесия в САЩ.

Резултатите на Merill са далеч по-слаби от тези, които показаха вчера от JPMorgan, които обявиха спад на печалбата с 50 на сто до 2,37 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 30.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още