IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Yahoo! купи унгарска компания за анализи на посещаемостта в интернет

Услугата на Tensa се конкурира с Google Analytics и Microsoft adCenter Analytics

18:17 | 09.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo! купи унгарска компания за анализи на посещаемостта в интернет

Yahoo! обяви днес, че е закупила 100% от капитала на унгарската компания Tensa Kft, която е по-известна под името IndexTools като една от водещите компании в сектора на уеб анализите на посещаемостта, съобщи Portfolio.hu.

Чрез сделката Yahoo придобива подразделението за анализи на посещаемостта и технологията на компанията, както и дъщерната компания Tensa R&D. Очаква се транзакцията да приключи през първата половина на тази година.

Сумата по сделката не се уточнява.

Tensa предоставя на над 3000 бизнес клиенти в САЩ, Канада и ЕС маркетингови данни в реално време за посещаемостта на сайтове и помага за оптимизацията им. Компанията има общо 200 местни партньора в 25 различни страни, както и офиси в Ню Йорк, Будапеща и Франкфурт.

Сделката ще разшири сегашната платформа на Yahoo за анализи на посещаемостта, прибавяйки капацитет за преглед на онлайн кампаниите, които текат в цялата мрежа на Yahoo, се казва в съобщението на търсачката.

Услугата на Tensa се конкурира с Google Analytics и Microsoft adCenter Analytics.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още