IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската Мечел придоби румънската Ductil Steel за 142 млн. евро

„Мечел” вече притежава две металургични предприятия в Румъния

17:34 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руската Мечел придоби румънската Ductil Steel за 142 млн. евро

Руската металургична компания „Мечел” придоби днес 100% от акциите на румънската Ductil Steel от компанията Lakewind Limited за 142 млн. евро, се казва в съобщение на „Мечел”. „Дактил Стил” разполага с три металообработващи предприятия.

„Мечел” вече притежава две металургични предприятия в Румъния и по думите на генералния директор на компанията новата придобивка ще позволи на групата по-нататъшно развитие на металургичния й бизнес както в Румъния, така и Източна Европа и ще доведе до съкращаване на производствените разходи.

В групата „Мечел” влизат металургични предприятия от Русия, Румъния и Литва. Нейната капитализация възлиза на 18,9 млрд. долара, като 73% от акциите й са собственост на Игор Зюзин.

През март „Мечел” е направила предложение за покупка на британската Oriel Resources plc, която има находища на хром и никел в Казахстан, като стойността на офертата е 1,49 млрд. долара.

В края на миналата година КЗК разреши придобиване на пряк съвместен контрол от страна на „Мечел интернешънъл холдингс”, част от групата „Мечел“, върху „Топлофикация-Русе” ЕАД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още