IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup продава Diners Club за 165 млн. долара

Акциите на купувача Discover Financial Services поскъпнаха с 5,5% до 18,09 долара за брой

12:20 | 08.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup продава Diners Club за 165 млн. долара

Щатската банка Citigroup се е съгласила да продаде своето подразделение Diners Club International, специализирано за издаване на кредитни карти за богати, на Discover Financial Services, съобщава Lenta.ru, позовавайки се на информация от фирмата-купувач. Сумата на сделката възлиза на 165 млн. долара.

Условията на споразумението предвиждат Discover да получи търговските марки и служителите на Diners Club, като в него обаче не се включват лицензите на Diners Club в Северна Америка. По изчисления на Discover, потребителите в 185 страни в света (без САЩ и Канада) харчат по кредитните карти Diners Club над 30 млрд. долара годишно.

Акциите на Discover са затворили последната сесия на нюйоркската борса с ръст от 5,5% до 18,09 долара за брой, а тези на Citigroup – с повишение от 2,16% до 24,60 долара, след което по време на търговията извън редовната сесия са поскъпнали с още 0,53 на сто до 24,73 долара.

Diners Club издава своите първи кредитни карти през 1950 г. и тогава е първият независим производител на кредитни карти. През 2004 г. тя подписва споразумение с MasterCard, съгласно което в САЩ и Канада картите на двете компании се издават и под двете търговски марки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още