IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Забраната за пушене на Острова сви ръста в продажбите на пъбовете

Веригите от заведения заложиха на разширени менюта в усилието си да задържат потребителите въпреки забраната

13:26 | 03.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Забраната за пушене на Острова сви ръста в продажбите на пъбовете

Собственикът на пъбове и производител на бира Marston's Plc обяви, че ръстът на продажбите му се е забавил заради въведената забрана за пушене на публични места във Великобритания и по-високите разходи за живот, намалили консумацията в заведенията, съобщи Bloomberg.

Приходите на Marston's от пъбовете, отворени от поне една година, са нараснали с 0,3 на сто за първите 24 седмици на настоящата финансова година. За сравнение, за първите 16 седмици е отбелязан ръст от 1 на сто, а за сравнимия период на миналата година - от 7 на сто.

Marston's не е единствената засегната подобна компания. Собственици на пъбове като Punch Taverns Plc (най-големият в страната) и 310-годишната компания Shepherd Neame Ltd. Също твърдят, че забраната за пушене им вреди. Освен това потребителите са изправени и пред по-високите цени на бирата, след като правителството увеличи акциза върху нея миналия месец.

Веригите от заведения заложиха на разширени менюта в усилието си да задържат потребителите въпреки забраната. И все пак от Marston's заявяват, че са предпазливи в прогнозите си за останалата част от годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още