IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризисна ситуация в Alitalia, след като Air France се отказа от превозвача

От френско-холандската авиокомпания обвиниха синдикатите на Alitalia за краха на преговорите

10:22 | 03.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кризисна ситуация в Alitalia, след като Air France се отказа от превозвача

Бордът на директорите на Alitalia ще се срещне спешно днес, за да избере заместник на председателя Маурицио Прато, който подаде оставка в сряда, след като френско-холандският превозвач Air France-KLM прекрати офертата си за закупуване на италианската компания, съобщи AHN.

Решението на Air France беше взето заради невъзможността за постигане на споразумение със синдикатите на Alitalia. Председателят на Air France-KLM Жан-Сирил Спинета обвини за краха на преговорите служителите, които според него са направили предложения, които няма да осигурят печалба за Alitalia.

„Нито един план за преструктуриране в бизнеса с авиокомпании не e бил успешен без подкрепата на служителите“, добавя още Спинета.

На среща в понеделник профсъюзите на Alitalia представиха своето контрапредложение, в което искаха Air France да преразгледа плана си за съкращаване на 2000 от общо 11-те хил. служители. По-рано от Air-France обявиха стратегията си за намаляване на броя на полетите и на пилотите.

Днес се очаква да има и среща на кабинета за обсъждане на възможностите пред затруднения италианския превозвач, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира италианското издание „Република“, което е изчислило, че Alitalia разполага със средства за дейността си само до края на юни, тъй като продължава да губи над 1 млн. евро дневно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още