IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола остава стабилна

Черното злато отстъпи по време на сесията в САЩ, но към момента почти възстановява изгубеното

09:56 | 02.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола остава стабилна

Котировките на петрола останаха стабилни в очакване на днешните данни за запасите на САЩ. Анализаторите очакват те да са се увеличили за 11 път през последните 12 седмици, което се отразява негативно на цената на черното злато.

По време на сесията в Ню Йорк контрактите с доставка през май отстъпиха с 60 цента (0,6 на сто) до 100,98 долара за барел. В електронната търговия обаче суровината отново започна да напредва и към момента добавя 17 цента до 101,15 долара за барел.

Подобна е ситуацията и с търгувания в Лондон сорт Брент, който загуби 13 цента при вчерашната търговия до цена на затваряне 100,17 долара за барел. На електронната платформа на борсата Брентът поскъпва, като в азиатската сесия се търгува по 100,57 долара за барел, или с 40 цента по-скъпо.

В рамките на вчерашния ден цената на суровината беше повлияна от напредването на американската валута спрямо еврото, което се отрази негативно на котировките. Единната валута отстъпи с близо 2 на сто вчера, падайки до най-ниските си нива от 12 март насам при стойности под 1,56 EUR/USD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още