IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Москва ще сглобяват електромобили

Към днешна дата стойността на най-обикновения модел електромобил е около 80 хил. евро

15:26 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Москва ще сглобяват електромобили

През 2009 г. в Москва може да започне сглобяване на руски електромобили за вътрешноградски превози на пътници и товари, съобщават местните власти, цитирани от Прайм-Тасс.

Предвижда се край Москва да бъде открит автокомбинат за сглобяване на такива автомобили, като първите изпитания на опитните образци на електромобилите ще бъдат проведени още тази година. Електромобилите, които са екологично чисти, ще могат да пропътуват до 150 км на електротяга.

Първоначално електромобилите ще се използват за доставка на стоки за учебни заведения в Москва, а по-късно – и за превоз на пътници.

Що се отнася до стойността на автомобилите, от московското кметство са пояснили, че първоначално те ще бъдат значително по-скъпи от своите дизелови и бензинови аналози, но след като влязат в масово производство, цената им ще се понижи.

По думите на кмета на Москва Юрий Лужков към днешна дата стойността на най-обикновения модел електромобил, който разработват, е около 80 хил. евро и за да може тя да се понижи, трябва да се стимулира производството на автомобили с електрически двигатели и те да се внедряват в градската система. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още