IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple – най-влиятелната марка, Microsoft и САЩ с нужда от ребрандиране

Малко от участниците в анкета считат, че има "зелени" марки въпреки милионите долари, които се изсипват в изграждане на екоимидж

09:58 | 31.03.08 г.
Apple – най-влиятелната марка, Microsoft и САЩ с нужда от ребрандиране

Марката Apple има най-голямо влияние върху живота на потребителите в световен мащаб, докато марките Microsoft и САЩ имат най-голяма нужда от промяна, сочи анкета на онлайн списанието brandchannel.com, цитирана от Ройтерс.

В нея се пита кои марки имат най-голямо влияние в живота на хората и по какъв начин те влияят на поведението и отношението им към света.

Участниците в анкетата посочват Apple като безспорен победител. Създателят на iPod и Mac триумфира в шест категории, сред които най-вдъхновяваща марка и такава, без която читателите не могат да живеят.

Най-големият производител на софтуер в света Microsoft също е отличен, но със съмнителната чест да бъде марката, с която най-много участници искат да спорят и тази, която най-много искат да се промени. На второ място в тази категория е марката САЩ.

Анкетата не взема предвид икономическата стойност на марката, която редовно поставя напитката на Coca-Cola на първо място.

Сред изненадите в анкетата е това, че малко от участниците в нея, смятат, че има такова нещо като „зелена“ марка. Този резултат е факт въпреки милионите долари, които някои от най-големите компании изсипват в изграждане на имидж на екологично отговорни.

След Apple, за най-вдъхновяващи марки в анкетата са посочени Nike, Coca-Cola, Google и Starbucks.

Същите марки, само че с Virgin на мястото на Starbucks, са тези, до които най-голяма част от читателите биха „искали да седнат по време на вечерно парти“.

В анкетата са участвали 2 хил. читатели на списанието от 107 държави, като тя е проведена онлайн от 24 февруари до 9 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:39 | 02.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още