IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BNP Paribas пресече слуховете, че ще купува Societe Generale

Настоящите условия не са подходящи за сключване на сделка

09:51 | 19.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
BNP Paribas пресече слуховете, че ще купува Societe Generale
Най-голямата листната на борсата френска банка BNP Paribas е решила да не подава евентуална оферта за закупуване на конкурента си Societe Generale, съобщи Ройтерс.

Предвид постоянните слухове BNP Paribas заявява, че е спряла да разглежда възможността за сливане със Societe Generale, се казва в съобщение на банката.

През януари се появи информация за евентуално сливане на двете френски банки. Societe Generale се оказа изложена на подобна оферта, след като обяви загуба от 4,9 млрд. евро в резултат на неизгодни сделки, сключени от нейния брокер Жером Кервиел.

Кервиел е под домашен арест, след като вчера бе освободен от затвора. Той бе задържан заради продължаващото разследване.

В днешното си изявление от BNP поясняват, че настоящите условия не са подходящи за сключване на сделка. От банката подчертават, че ще продължат да развиват дейността си и ще се фокусират върху съществуващия си бизнес с банкиране на дребно, инвестиционно банкиране и услуги по управление на активи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още