IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Италия одобри сделката за Alitalia

Придобиването ще сложи край на продължилата 60 години независимост на италианската компания, но ще помогне да се избегне обявяването на фалит

12:14 | 18.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Италия одобри сделката за Alitalia
Правителството в оставка на Италия одобри придобиването на авиокомпанията Alitalia от страна на Air France-KLM, въпреки критиките и атаките на профсъюзите и опозицията, съобщи Ройтерс.

Акциите на Alitalia затвориха вчера със спад от близо 27 на сто до 0,39 евро. Air France-KLM предложи една акция за всеки 160 акции на Alitalia, оценявайки авиопревозвача на едва 0,10 евро за брой, или общо 138 млн. евро. Освен това Air France ще изкупи облигации на Alitalia.

Придобиването ще сложи край на продължилата 60 години независимост на италианската компания, но от друга страна ще помогне да се избегне обявяването на фалит, пише Ройтерс.

Според икономическото министерство на страната Alitalia няма друга алтернатива освен офертата на Air France-KLM. Предложението беше подкрепено от ръководството на Alitalia през уикенда. От френско-холандската авиокомпания включиха условия като одобрение на сделката от страна на профсъюзите и правителството и краткосрочен заем от италианското правителство в размер на 300 млн. евро.
 
По-рано Air France-KLM се ангажира да инжектира близо 3 млрд. евро за шест години в италианския превозвач.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още