IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия и Украйна възобновяват газовите преговори*

Днес в Москва пристига украинска делегация, като се очаква да бъде постигнато дългосрочно споразумение за газовите доставки

10:35 | 11.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Русия и Украйна възобновяват газовите преговори*

Руската Газпром и украинската Нафтогаз отново ще се опитат да постигнат споразумение, този път за нова схема за доставки на газ в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Телефонните разговори, водени през целия ден на 5 март, разрешиха временно кризата с поставените през предходните два дни от Русия ограничения при доставките на газ, а днес в Москва пристига украинска делегация, водена от шефа на Нафтогаз Олег Дубина. Тя ще има за цел достигане до по-дългосрочно решение и подписването на нова схема за доставки.

Делегацията ще замине за руската столица тази вечер и реално разговорите ще започнат в сряда.

Към момента двете страни се споразумяха доставките от началото на годината до 1 март да бъдат изцяло оформени и изплатени от Нафтогаз по съществуващата досега схема.

Очаква се според новите договорености да бъде елиминирана възможността за създаване на джойнт венчър между украински компании и Газпром за опериране в границите на Украйна.

*Актуализирано към 11:25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още