IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Mitsubishi планира завод за автомобилни части в Румъния

Президентът на компанията уточнява, че няма планове за завод за производство на автомобили в страната или другаде в Европа

11:04 | 10.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Mitsubishi планира завод за автомобилни части в Румъния

Японският автомобилен производител Mitsubishi Motors Corp планира да построи завод за автомобилни части в Румъния, съобщи президентът на компанията, цитиран от Ройтерс.

Осаму Масуко, който посети северната ни съседка миналата седмица, е уточнил, че групата няма намерение да строи завод за производство на автомобили нито в Румъния, нито другаде в Европа.

Много автомобилостроители избраха присъединилата се през 2007 към ЕС Румъния за локация на свои заводи, привлечени от евтината работна ръка, плоския 16-процентен данък печалба и нарастващата производителност на фабриката на Dacia, контролирана от френския производител Renault.

До края на този месец пък се очаква Ford да приключи придобиването на мажоритарния държавен дял в Automobile Craiova – бившия завод на Daewoo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още