IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Logitech: Каквато и да е сделка с Microsoft би била лишена от смисъл

На 10 януари акциите на Logitech отбелязаха силен ръст, след като се появиха слухове за оферта от софтуерния гигант в размер на 8 млрд. долара

09:11 | 10.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Logitech: Каквато и да е сделка с Microsoft би била лишена от смисъл

Оферта за закупуване на Logitech от Microsoft е „операция, лишена от смисъл“, заяви генералният директор на швейцарския производител на периферни устройства пред италианския вестник Corriere della Sera.

На 10 януари акциите на Logitech отбелязаха силен ръст, след като се появиха слухове за оферта от страна на софтуерния гигант в размер на 8 млрд. долара.

Какъвто и да бъде форматът на подобна операция, тя би била лишена от смисъл“, казва шефът на компанията Герино Де Луча в интервю в неделния брой на изданието.

Повтарям, че без конкуренция Logitech би изгубила импулса си за иновации. Освен това бихме имали проблеми с органите за защита на конкуренцията, дотолкова доколкото, обединени, двете групи биха държали монопол върху мишките и клавиатурите“, допълва той.

В момента Logitech е пазарен лидер в производството на компютърни мишки, а Microsoft е основният му конкурент с „30% дял от нашия пазар“, смята Де Луча.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 11.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още