IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пореден рекорд за петрола

Сривът на американската валута доведе цената до 105 долара за барел в Ню Йорк и 102,98 долара за барел в Лондон

10:36 | 07.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пореден рекорд за петрола
Продължаващият спад на долара, който се понижава спрямо еврото вече четвърта поредна седмица, доведе до нови рекорди за петрола. Обезценяването на американската валута кара мнозина да предпочетат инвестициите в суровини като средство за запазване на стойността на активите.

За ръста на котировките влияе и желанието за компенсиране на загубите от валутните разлики от страна на продавачите на суровината.

След като днес в 8:50 единната валута отбеляза нов рекорд от 1,5430 EUR/USD, цената на петрола отново пое нагоре. По време на борсовата сесия в САЩ вчера контрактите с доставка през април повишиха цената си с 95 цента (0,9 на сто) до 105,47 долара за барел, което е нова рекордна цена на затваряне в историята. Петролът продължи да поскъпва и в електронната търговия, като към момента достига вече 105,60 долара за барел.

Подобна е ситуацията и при търговията в Лондон. Вчера тя приключи с нов рекорд от 102,61 долара за барел, което е с 1 на сто (97 цента) повече от цената на затваряне от предишната сесия. На електронната платформа на борсата суровината продължи да поскъпва, постигайки нов връх от 102,98 долара за барел. Към момента априлските фючърси на Брента струват 102,62 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 05.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още