IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холивуд пред нова стачка – този път на актьорите

Гилдията на актьорите споделя много от исканията на сценаристите, като има и някои специфични изисквания

10:22 | 05.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Холивуд пред нова стачка – този път на актьорите
Холивуд готви продължение на стачката на сценаристите – този път с участието на филмови и телевизионни актьори.

Производителите на филми не са склонни да започват никаква продукция, която няма да приключи преди изтичането на договора с гилдията на актьорите (SAG) на 30 юни – дата, от която се смята, че синдикатите ще обявят стачка, пише Ройтерс.

Проблемите на студиата дори накараха водещия застраховател в Холивуд - Fireman's Fund Insurance Co, да предложи първата по рода си полица за разходи, свързани със спиране на продукция при стачни действия.

14-седмичната стачка на 10 500 сценаристи струваше на местната икономика около 3 млрд. долара. Тя приключи на 12 февруари, след като двете страни постигнаха споразумение, според което сценаристите ще получават повече пари за филмите, разпространявани по интернет.

Гилдията на актьорите споделя много от исканията на сценаристите, като има и някои специфични изисквания. Мнозина в Холивуд смятат, че умората от стачката на сценаристите е твърде голяма, за да се стигне до ново спиране на работата.

Лидерите на SAG се подготвят за преговори със студиата, като се смята, че официалните разговори няма да могат да започнат преди април.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още