IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола падна под 100 долара за барел

Черното злато отстъпи от рекордните позиции в очакване на днешното решение на ОПЕК и прогнозите за нов ръст на американските запаси

09:05 | 05.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола падна под 100 долара за барел
Петролът регистрира най-голямото си дневно понижение от 1 февруари насам, като основната причина за това са очакванията на днешното заседание на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) да бъде взето решение за запазване на досегашното предлагане. През последните дни се появиха спекулации, че министрите от ОПЕК ще решат да съкратят добива на петрол заради настъпването на летния сезон, което е обичайна практика в края на зимата.

За понижението на котировките съдействаха и прогнозите за осми пореден седмичен ръст на американските петролни запаси. Анализаторите очакват увеличение с нови 2,4 млн. барела, като точната стойност ще бъде обявена в 17:30 часа българско време днес.

По време на борсовата сесия в Ню Йорк петролните контракти с доставка през април поевтиняха с 2,9 на сто (2,93 долара) до 99,52 долара за барел. В електронната търговия цената на черното злато се повиши с 23 цента до 99,75 долара за барел.

В Лондон Брентът отстъпи с 3 на сто (2,96 долара) до цена на затваряне 97,52 долара за барел вчера. На електронната платформа на борсата котировките на Брента тръгнаха нагоре и към момента са с 16 цента по-високи при цена 97,68 долара за барел.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още