IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холандски застраховател плаща по-голяма годишна рента на заклетите пушачи

Пушачите трябва да отговарят на критерии като минимум 10 цигари дневно през последните пет години

16:01 | 29.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Холандски застраховател плаща по-голяма годишна рента на заклетите пушачи

Пушачите могат да получават по-голяма годишна рента от непушачите, тъй като продължителността на живота им е по-малка, пише холандската преса.

Тази идея е разработена от холандския животозастраховател Paerel Leven. Годишната рента (анюитет), която понякога се описва като противоположност на застраховката живот, е полица, която предпазва хората от това да „надживеят“ финансовите си спестявания.

Месечните плащания при продукта, разработен от Paerel Leven, са с до стотици евро по-големи от тези, плащани от други животозастрахователи, тъй като пушачите живеят средно с осем години по-малко.

Полицата за пушачи е разработена съвместно с група за защита на интересите на пушачите. Кандидатите за полицата трябва да докажат, че пушат чрез тест на урината. Те трябва също така да удостоверят, че през последните пет години не са спирали да пушат за повече от месец и не са правили повече от два опита да откажат цигарите.

Пушачите трябва да подпишат и твърдение, че през последните пет години са пушили дневно минимум десет цигари или шест пури, или пет лули.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още