IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Time Warner обединява киностудиата си Warner Bros. и New Line Cinema

При това положение създателите на New Line напускат компанията

11:37 | 29.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Time Warner обединява киностудиата си Warner Bros. и New Line Cinema
Американската медийна група Time Warner обяви, че ще обедини двете си киностудиа Warner Bros. и New Line Cinema, предизвиквайки напускането на двамата основатели на New Line, станали известни най-вече с филмирането на „Властелинът на пръстените“.

New Line, което ще запази известна самостоятелност на управлението, ще функционира като подразделение на Warner Bros., става ясно от съобщение на групата.

По време на представянето на годишните резултати на Time Warner в началото на месеца новият изпълнителен директор на компанията Джефри Бюкс еднозначно заяви, че предстои преструктуриране на кинодейността, както и че е възможно увеличаване на дела в интернет доставчика Time Warner Cable, който в момента възлиза на 84%, припомня АФП.

Постъпилият на длъжност на 1 януари Бюкс има нелеката задача да подобри рентабилността на групата след обявяването на понижените финансови резултати за миналата година.

По думите на изпълнителния директор обединението ще повиши стойността на New line. „Предвид тенденцията за намаляване на броя на произвежданите филми, New line и Warner Bros. за в бъдеще ще имат по-висока степен на съвместимост в програмата ни за пускането на нови заглавия“, обяснява Бюкс.

Досегашните двама управители на New Line Робърт Шей и Майкъл Лин са предпочели да напуснат групата при това развитие на нещата. Въпреки това обаче са „в преговори за възможни работни връзки с компанията в бъдеще“, допълват от Time Warner.

Студиото New Line е отворено през 1967, а през 1986 излиза на борсата, преди да бъде закупено от Turner Broadcasting System през 1993. Фирмата влиза в групата на Time Warner, след като последната купува Turner Broadcasting System през 1996 г.

New Line беше проектът на живота ни и наше второ семейство“, коментират Шей и Лин, изразявайки надежда, че студиото ще продължи да прави толкова силни филми, както и в миналото.

Освен трилогията „Властелинът на пръстените“, сред заглавията на New Line са и филмите от поредицата „Остин Пауърс“ с Майк Майърс и „Маската“ с Джим Кери.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още