IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сърбия ще спре да плаща дълговете на Косово

Според сръбския икономически министър средствата трябва да се използват „за укрепване на положението на сърбите в областта“

11:13 | 27.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Младжан Динкич. Снимка: Г17плюс
Младжан Динкич. Снимка: Г17плюс

Председателят на партията Г 17 плюс и министър на икономиката и регионалното развитие на Сърбия Младжан Динкич заяви, че Сърбия в договореност с чуждестранните си партньори трябва да престане да плаща външния дълг на Косово, предаде БТА.

Според министъра средствата, които възлизат на 100-150 млн. долара, „трябва да бъдат насочени за укрепване на положението на сърбите в областта, за откриването на нови работни места и инвестиции в районите, където живеят сърби“, предаде държавната сръбска телевизия.

Министърът уточни, че ще постави този въпрос на заседанието на правителството в четвъртък и изрази надежда, че предложението му ще бъде единодушно прието.

Младжан Динкич заяви още пред журналисти, че неговата партия подкрепя напълно договора с Русия за изграждане на магистрален газопровод през Сърбия, но е против договореността за продажбата на голямата държавна фирма Нафтена индустрия на Сърбия (НИС).

Министърът заяви, че е против продажбата на НИС без търг и определи предложената цена за компанията от 400 млн. евро като „унизителна“. Според него най-добрият начин за продажбата на Нафтена индустрия на Сърбия е международният търг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още