IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Google поевтиняха заради спад на платените кликове в САЩ

През януари рекламната мрежа на компанията има 532 млн. платени кликове от страна на потребители в Щатите

10:35 | 27.02.08 г.
Акциите на Google поевтиняха заради спад на платените кликове в САЩ
Акциите на Google Inc. отчетоха спад във вторник, след като данни на comScore Inc. разкриха, че платените кликове в рекламната мрежата на интернет гиганта от страна на потребители в САЩ през януари са останали на практика без изменение на годишна база, а на месечна се отчита понижение, пише AP.

Акциите на компанията се обезцениха с 29,25 долара, или 6%, до 457,15 долара.

За последната година книжата на Google се търгуват между 437 и 747,24 долара за брой, като най-високото ниво беше достигнато през ноември, преди да започне тенденция към траен спад в края на декември.

През януари Google е постигнал 532 млн. платени кликове в САЩ – същото ниво е било отбелязано година по-рано. Спрямо предходния месец обаче данните представляват понижение от 7 на сто, разкриват от comScore.

Анализаторите реагираха притеснено на тези данни и някои намалиха ценовите си таргети за акцията.

В съобщение до клиентите анализаторът от UBS Investment Research Бенджамин Шахтер понижи ценовия си таргет за акцията до 590 долара от 650. Той отбелязва, че търсенето чрез Google нараства с 39 на сто на годишна база според данните, но определя броя на платените кликове като „разочароващ“.

ComScore е само един източник на данни при формирането на оценките ни, но продължаваме да вярваме, че без подобрения на начините за привличане на средства и нови потоци на приходи резултатите на Google са изложени на риск в близко бъдеще“, пише Шахтер.

Анализаторът от BMO Capital Markets Лелънд Уестърфийлд намали ценовия си таргет за Google до 590 долара от 690 и понижи очакванията си за компанията за 2008 г. Според него забавянето на платените кликове е отрицателно за Google, но „причините са вътрешни, като например прочистване на случайни кликове, за да се подобри качеството на търсенето“.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 19.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още