IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Electronic Arts предлага 2 млрд. долара за свой конкурент

От Take-Two Interactive обаче смятат офертата за неадекватна

12:51 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Electronic Arts предлага 2 млрд. долара за свой конкурент

Щатският производител на видеоигри Electronic Arts иска да купи конкурента си Take-Two Interactive Software Inc за около 2 млрд. долара в брой, съобщи Ройтерс.

Офертата на Electronic Arts на стойност 26 долара за акция представлява 50 на сто премия спрямо цената на затваряне на книжата на Take-Two в петък при 17,36 долара.

Офертата идва след месеци на спекулации, че Take-Two ще бъде придобита от голям производител на игри или от медийна група. От Take-Two обаче са отхвърлили офертата на Electronic Arts, определяйки я като неадекватна.

Ако сделката се реализира, тя ще бъде най-значимата в сектора, след като през ноември от Activision заявиха, че ще се слеят с подразделението Blizzard на френския медиен и телекомуникационен гигант Vivendi в споразумение на стойност 18 млрд. долара, с което да предизвикат продължителното превъзходство на Electronic Arts в бързо растящата индустрия.

Основният въпрос е дали Electronic Arts ще успее да задържи Rockstar - студиото, което стои зад играта "Grand Theft Auto", коментира анализаторът Майкъл Пачтър. "Rockstar не е класически тип студио, което се вписва в компанията Electronic Arts", добавя той.

По-рано от Electronic Arts са подали оферта на стойност 25 долара на акция, също отхвърлена от Take-Two.

От Electronic Arts са заявили, че отхвърлянето на офертата от страна на ръководството на Take-Two ще ги принуди да я представят на вниманието на всички акционери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още