IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Украинското правителство се ангажира с плащането на дълга към Газпром

До няколко дни ще бъде изплатен дългът на предишното украинско правителство за приророден газ, който надхвърля 1 млрд. долара

12:08 | 22.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Украинското правителство се ангажира с плащането на дълга към Газпром
Правителството на Украйна се очаква днес да приеме постановление за изплащане на дълга за доставения през 2007 г. руски газ, съобщи министър-председателят на страната Юлия Тимошенко, цитирана от Итар-Тасс.

До няколко дни ще бъде изплатен дългът на предишното правителство, който надхвърля 1 млрд. долара, по цените за природния газ от 2007 г., е заявила Тимошенко.

По думите й не е ясно къде са отишли 4 млрд. куб. м газ от Средна Азия миналата година. Този факт е станал известен едва по време на преговорите с ръководството на Газпром. За всичко това ще бъдат направени допълнителни проверки, е посочила Тимошенко.

„Ще се опитаме да сключим дългосрочни договори през първото тримесечие на тази година и по такъв начин да гарантираме стабилни доставки на газ за Украйна без каквито и да било посредници, по цена, която ще се оформя въз основа на цената на средноазиатския газ", е казала още Тимошеко.

„Украйна ще започне отново да изплаща дълга си към Газпром до края на седмицата”, заяви пък украинският президент Виктор Юшченко за РИА Новости. "Не можем да не плащаме с месеци, особено през зимата, когато потреблението е най-голямо", изтъква той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още