IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руската Сбербанк планира експанзия на източноевропейския пазар

Реализацията на стратегията на банката за излизане на визираните външни пазари трябва да се осъществи за около 5 години.

10:28 | 21.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руската Сбербанк планира експанзия на източноевропейския пазар

Ще направим усилие да излезем на пазара на Източна Европа и Азия”, е заявил председателят на Съвета на директорите на руската Сбербанк РФ Герман Греф, цитиран от Интерфакс, посочвайки, че банката вече е направила анализ на индийския пазар.

Греф е добавил, че Сбербанк се интересува и от пазара на страните от бившия СССР. По думите му реализацията на стратегията на банката за излизане на визираните външни пазари трябва да се осъществи за около 5 години.

Възнамеряваме да станем една от най-големите банки в света. Поставили сме си конкретни задачи относно капитализацията на банката”, допълва Греф.

Сбербанк РФ разработва стратегия за развитие на инвестиционния си бизнес, като окончателният вариант още не е готов, става ясно от изявленията на Герман Греф. По думите му като начало инвестиционният бизнес ще функционира в рамките на корпоративно-банковия блок, а в бъдеще инвестиционното направление може да бъде отделено като самостоятелна структура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още