IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на Deutsche Post предложи оставката си

Цумвинкел е разследван по обвинения, че е избегнал плащането на данъци в размер на 1 млн. евро

15:00 | 15.02.08 г.
Шефът на Deutsche Post предложи оставката си
Главният изпълнителен директор на Deutsche Post AG Клаус Цумвинкел предложи да напусне поста, който заема от 18 години, след като попадна под разследване заради подозрения в укриване на данъци, съобщиха от правителството на Германия.

Правителството „приветства предложението за оставка и позицията ни ще бъде представена пред надзорния съвет“, заяви говорителят Улрих Уилхелм в Берлин, цитиран от Bloomberg.

Правителството е най-големият акционер в Deutsche Post, най-голямата компания за пощенски услуги в Европа.

Цумвинкел е разследван по обвинения, че е избегнал плащането на данъци в размер на 1 млн. евро чрез превод на пари към фондации в Лихтенщайн.

Вчера бяха извършени проверки на жилището на Цумвинкел в Кьолн и на офиса в Бон. Той е бил разпитан същия ден, след което е платил гаранция и е бил освободен.

Правителството ще направи „препоръка“ относно Цумвинкел по време на срещата на Надзорния съвет на 18 февруари, е съобщил говорител на финансовото министерство.

„Решението на Цумвинкел се подкрепя напълно от правителството“, е казал говорителят. „Вярваме, че Цумвинкел е с впечатлението, че твърденията, че не е платил 1 млн. евро са правилни“.

Цумвинкел е също и председател на надзорния борд на Deutsche Telekom AG.

Договорът му с Deutsche Post трябваше да изтече през ноември, като имаше спекулации от страна на анализатори, че той вероятно няма да го поднови.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още