IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола спря силното си възходящо движение

Четиридневното поскъпване на суровината беше прекратено заради очаквания пети пореден ръст на запасите в САЩ

08:58 | 13.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола спря силното си възходящо движение

Котировките на суровия петрол прекъснаха повишението си от последните дни в очакване на данните за петролните запаси на САЩ, които трябва да бъдат публикувани по-късно днес. Прогнозите на анализаторите са, че запасите ще отбележат ръст за пета поредна седмица.

За последните четири дни черното злато поскъпна с около 7,5 на сто заради опасения, че предлагането може да намалее през следващите седмици.

По време на борсовата сесия в Ню Йорк петролът отстъпи 81 цента (0,9 на сто) до 92,78 долара за барел. В електронната търговия мартенските фючърси продължиха да поевтиняват, като по време на търговската сесия в Азия цената е с 3 цента по-ниска, или 92,75 долара за барел.

Сесията в САЩ обаче не премина еднопосочно, като в първите часове на търговия петролът поскъпна с около половин процент, тъй като държавната петролна компания на Венецуела съобщи, че планира да ограничи продажбите на петрол и рафинирани продукти на американския концерн Exxon Mobil заради съдебните спорове помежду им, съобщава Bloomberg.

На борсата в Лондон вчера петролните контракти с доставка през март поевтиняха с 67 цента (0,7 на сто) до цена на затваряне 92,86 долара. В азиатската търговия суровината отстъпва още 6 цента до 92,80 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още