IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекорден брой туристи в Мароко от 40 години

Приходите от туризъм са се повишили с 12% за година и са достигнали 5,25 млрд. евро

13:07 | 12.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Рекорден брой туристи в Мароко от 40 години
През миналата година Мароко е посетена от 7,4 млн. туристи, което е рекорден брой от 40 години насам, съобщава специализираното издание Tourismag. Отчетеният ръст спрямо 2006 г. е 13%.

Предварителните данни на правителството на страната показват, че приходите от туризъм са се повишили с 12% за година и са достигнали 59 млрд. драхми (5,25 млрд. евро).

Така Мароко показва успешно изпълнение на плана си за развитие на туристически сектор, като поставената крайна цел е през 2010 г. страната да бъде посетена от над 10 млн. души. Сред взиманите мерки в тази насока са развитието на нови морски курорти, като в момента се изграждат общо шест такива. С всички нови проекти Мароко ще увеличи туристическия си капацитет с допълнителни 111 хил. легла, като ще бъдат създадени 200 хил. работни места.

Сред другите стратегии за развитие на сектора е фокусирането върху селския туризъм, който се рекламира усилено чрез международните туроператори.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още