IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung отрече да иска сделка за мобилните телефони на Motorola

Според анализатори стойността на мобилния бизнес на Motorola е между 9 и 12 млрд. долара

10:30 | 12.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung отрече да иска сделка за мобилните телефони на Motorola
Шефът на подразделението за мобилни телефони на Samsung Electronics изключи възможността за евентуално закупуване на мобилния бизнес на Motorola, предаде Ройтерс. По думите му подобно придобиване не представлява голям интерес за компанията.

Изказването си мениджърът направи по време на провеждащия се в Барселона Световен конгрес на мобилните комуникации, който започна в понеделник.

Motorola, която през миналата година отстъпи на Samsung второто място в сектора на мобилните телефони, намекна през януари, че e възможно да се раздели с подразделението си за мобилни телефони. Според анализатори неговата приблизителна стойност е между 9 и 12 млрд. долара.

Смяташе се, че мобилният бизнес на американската компания ще предизвика интереса на компютърни фирми или големи групи, произвеждащи електроуреди за широка употреба, като освен Samsung бяха споменавани имената на Dell и китайската Huawei Technologies.

В понеделник генералният директор на Motorola Грег Браун заяви, че компанията му държи на дейността си с мобилни телефони, но според анализатори хипотезата за продажба все още е валидна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още