IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френските авиодиспечери стачкуват, нарушения в трафика през седмицата

По предварителни данни гарантирано е изпълнението на 50% от полетите на парижкото летище "Орли"

08:54 | 11.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Френските авиодиспечери стачкуват, нарушения в трафика през седмицата
Въздушният трафик във Франция се очаква да бъде сериозно нарушен през тази седмица заради стачка на диспечерите, предава АФП, като предупреждава, че стачните действия могат да се отразят и на летища извън страната.

По предварителни данни гарантирано е изпълнението на 50% от полетите на парижкото летище "Орли" и се предвиждат закъснения на излитащите полети от летище "Роаси Шарл дьо Гол".

Летище "Орли" обслужва вътрешните полети и връзките с южната част на Европа, Близкия изток и Африка, а "Роаси Шарл дьо Гол" - основните международни авиолинии.

Според главната дирекция за гражданска авиация нарушенията на въздушния трафик се предвижда да продължат от днес до петък на "Орли" и от 12 до 13 февруари - в "Роаси Шарл дьо Гол", а в центъра за управление на полети в Атис-Монс край Париж - от 11 до 13 февруари. Основната причина за стачката е противопоставянето на синдикатите на плана за реорганизация на службата на авиодиспечерите в Парижкия район.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още