IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Yahoo! обмисля съюз с Google, за да отблъсне Microsoft

Усилията да се намери алтернативна оферта обаче може да са просто начин да се окаже натиск върху Microsoft да вдигне своята

10:01 | 04.02.08 г.
Yahoo! обмисля съюз с Google, за да отблъсне Microsoft

Yahoo! би обмислил създаването на бизнес съюз с Google като един от начините да отхвърли офертата за придобиване от страна на Microsoft, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати със стратегията на Yahoo!.

Ръководството на Yahoo! смята да поднови разговорите с Google, които започнаха преди няколко месеца относно влизането в съюз като алтернатива на офертата на Microsoft, твърди източникът. Според Yahoo! цената от 31 долара за акция подценява компанията.

Втори източник, също приближен до Yahoo!, казва, че компанията е имала редица предварителни контакти от страна на медийни, технологични, телефонни и финансови компании. Не се знае обаче дали предстои алтернативна оферта.

Искаме да подчертаем, че абсолютно никакви решения не са взети и определено не тече никакъв процес на интеграция, въпреки че някои хора се опитват да намекнат за това“, се казва в съобщение до служителите на Yahoo! от ръководството в петък, което е станало достояние на Ройтерс в неделя.

Освен Google, съществуват малко логични кандидат-купувачи, които биха участвали в „офертна война“, а Google е малко вероятно да получи одобрението на антитръстовите регулаторни органи, смятат анализатори от Уолстрийт.

В неделя Wall Street Journal съобщи на сайта си, че главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмид се е свързал с шефа на Yahoo! Джери Янг, за да му предложи помощта на компанията си в усилията да отблъсне офертата на Microsoft. Говорителите на двете компании са отказали коментар.

Усилията на Yahoo! да намери алтернативна оферта биха могли да бъдат просто начин да се окаже натиск върху Microsoft да вдигне своята, която оцени Yahoo на 44,6 мрлд. долара при оповестяването й в петък.

Отделно, в неделя Google атакува офертата на Microsoft, като обвини компанията в опит да разшири софтуерния си монопол по-дълбоко в интернет.

В отговор от Microsoft заявиха, че сливането с Yahoo! би създало „силен конкурент номер две при търсенето в интернет и онлайн рекламата“ на пазарния лидер Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още