IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прекъсването на интернет в Индия засегна аутсорсинг сектора

Най-сериозно пострадаха IT компаниите и кол центровете, които предоставят онлайн услуги за Великобритания или източното крайбрежие на Щатите

11:53 | 31.01.08 г.
Прекъсването на интернет в Индия засегна аутсорсинг сектора

Ключовият за Индия аутсорсинг сектор, който зависи силно от интернет, се мъчи да преодолее прекъсването на комуникациите, причинено от повреда на подводни кабели на хиляда километри разстояние в Средиземно море, съобщи АФП.

Възстановяването на интернет връзките може да отнеме до 15 дни. Засегнати са също и телекомуникациите в съседните Бангладеш и Шри Ланка.

Най-сериозно пострадаха IT компаниите и кол центровете, които предоставят онлайн услуги за Великобритания или източното крайбрежие на Щатите“, съобщи Раджеш Чария, президент на асоциацията на интернет доставчиците в Индия.

Някои от тях пренасочват трафика през Тихия океан, но качеството и скоростта ще се влошат значително“, добавя той. Според него това решение оставя операторите с половината от нормалния им капацитет.

Вчера властите в Египет съобщиха, че е бил прекъснат подводен кабел. Правителството на Кувейт пък обяви, че „метеорологичните условия и морският трафик“ са повредили два кабела, засягайки по-голямата част от региона.

Аутсорсинг секторът в Индия е на стойност 11 млрд. долара и включва 1250 компании, чиито услуги варират от обслужване на клиентски запитвания до обработка на кредитни карти и заявки за ипотечни кредити, както и анализи на капиталовите пазари за клиенти от цял свят.

В сектора са заети 700 хил. души, които работят в 30 индийски града. Клиентите са предимно от САЩ и Европа.

Съседният Бангладеш също пострада. „Преносът на глас и данни за Европа и Америка не работи. Освен това, се забавиха интернет услугите в страната“, казва служител на държавната Bangladesh Telegraph and Telephone Board. Друг доставчик в страната, BDCom, казва, че работи с четвърт от нормалния си капацитет.

В Шри Ланка също има драстичен спад на качеството на услугите, според Sri Lanka Telecom, най-големият доставчик на интернет услуги в страната. Няма пълен срив, а само намален капацитет и забавяне на скоростите, казват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още