IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банка Пиреос придоби клоновата мрежа на Arab Bank в Кипър

Договорът за придобиване беше подписан на 25 януари, след като споразумението за него беше официално обявено през декември 2007

12:53 | 30.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Банка Пиреос придоби клоновата мрежа на Arab Bank в Кипър
Банка Пиреос официално приключи придобиването на клоновата мрежа на Arab Bank в Кипър, съобщиха от финансовата институция.

Договорът за придобиване беше подписан на 25 януари, след като споразумението за него беше официално обявено през декември 2007.

Arab Bank има 4 клона в Кипър, притежава имоти, заемащи площ от 4600 кв. м в Никозия и има персонал от 105 души. Кредитното портфолио на банката е в размер на 126 млн. евро, а депозитите достигат 246 млн. евро. Стойността на придобиването възлиза на 15 млн. евро.

Банка Пиреос вече получи лиценз от Централната банка на Кипър за извършване на банкови операции и ще започне своята дейност веднага със стартов капитал от 50 млн. евро. В допълнение към настоящата клонова мрежа на Arab Bank, Банка Пиреос Кипър предвижда отварянето на още 9 клона до март 2008, като по този начин ще има 13 клона в кипърския регион.

В България финансова група Пиреос е представена от Банка Пиреос България, която е специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още