IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Швеция въведоха проверка на летищата чрез пръстов отпечатък

Системата вече е изпробвана на по-малко летище в страната и се оценява положително както от пътниците, така и от обслужващия персонал

14:26 | 29.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
В Швеция въведоха проверка на летищата чрез пръстов отпечатък
Нова система за регистрация на авиопасажерите с използване на биометрични данни – пръстов отпечатък, действа от днес в двете най-големи летища в Швеция в градовете Стокхолм и Гьотеборг, съобщи Итар-Тасс.

Системата вече е изпробвана на по-малко летище в Северна Швеция и е получила положителна оценка както от пътниците, така и от обслужващия персонал.

Системата за регистрация на пътниците на летищата чрез пръстови отпечатъци е въведена от авиокомпанията SAS и Управлението на въздушните превози на Швеция във връзка със затягане на правилата за удостоверяване на личността на пътниците, приети от ЕС.

Новата система засега действа само спрямо пътниците с багаж. При предаването на багажа даденият пътник притиска пръстта си към прибор, който регистрира неговия отпечатък. Непосредствено преди излитането се повтаря същата процедура, като по този начин системата определя, че всички предали багаж пътници се намират на борда на самолета.

Събраните пръстови отпечатъци от пътниците не се пазят в паметта на компютрите на летището, а данните за тях се изтриват веднага след провеждането на проверката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още