IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола почти без промяна

Вчера суровината поскъпна след спекулации за ново намаляване на лихвите в САЩ

09:44 | 29.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола почти без промяна
Цената на суровия петрол остана почти непроменена в Ню Йорк при ниво от близо 91 долара за барел, след като вчера поскъпна вследствие на спекулации, че Федералният резерв на САЩ ще намали още лихвените нива, съобщи Bloomberg. По този начин се очаква да бъде насърчена щатската икономика и съответно да се увеличи търсенето на горива в страната, която е най-големият световен потребител на енергия.

Цените на суровия петрол нараснаха вчера и поради очакванията, че ОПЕК вероятно няма да вземе решение за увеличение на добива си на срещата си на 1 февруари във Виена. По-рано влияние върху котировките в отрицателна посока оказа докладът на Goldman, Sachs & Co., според който Япония – вторият по големина потребител на суров петрол в света, може би е в рецесия.

„ОПЕК се опитва да поддържа нивото на цената при 85 долара за барел“, коментира Тетсу Емори, японски фонд мениджър. „Икономиката е несигурна и хората се чудят доколко търсенето на петрол ще бъде засегнато от това“.

Фючърсите на петрола с доставка през март се търгуваха на ниво 90,87 долара за барел, или спад от 12 цента, по време на електронната търговия на нюйоркската борса. Вчера фючърсите поскъпнаха с 28 цента до 90,99 долара за барел.

Контрактите на петрола сорт Брент с доставка през март поевтиняха с 14 цента до 91,24 долара за барел на електронната платформа в Лондон. Вчера те поскъпнаха с 48 цента, затваряйки на ниво от 91,38 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още