IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бил Гейтс дава 306 млн. долара за селското стопанство на Африка и Азия

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс има активи от 37,6 млрд. долара, като всяка година отделя стотици милиони за хуманитарни проекти

13:23 | 25.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Бил Гейтс дава 306 млн. долара за селското стопанство на Африка и Азия

Американският милиардер Бил Гейтс обяви по време на икономическия форум в Давос, че ще дари 306 млн. долара за селскостопанския сектор на Африка и Азия, предаде АФП.

Дарението ще е от името на създадената фондация от основателя на Microsoft и неговата съпруга, фондация, която досега се съсредоточаваше върху благотворителни кампании, целящи опазване на здравето на населението на Африка. По-конкретно основният фокус падаше върху борбата с маларията.

Новото дарение ще отиде за подобряване на качествата на почвата на обработваемите земи в страни от двата континента, за насърчаване производителите на мляко и кафе, както и за напоителни системи.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс има активи от 37,6 млрд. долара, като всяка година отделя стотици милиони за хуманитарни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още